Knessetul a aprobat o finanţare de 3,3 milioane de dolari pentru un centru turistic într-o colonie

Comisia de Finanţe a Parlamentului israelian a votat duminică pentru acordarea a 3,3 milioane de dolari în vederea construirii unui centru turistic într-o colonie din Cisiordania, a anunţat un comunicat.

92 afișări
Imaginea articolului Knessetul a aprobat o finanţare de 3,3 milioane de dolari pentru un centru turistic într-o colonie

Knessetul a aprobat o finanţare de 3,3 milioane de dolari pentru un centru turistic într-o colonie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest centru va fi construit în colonia Barkan, situată în nordul Cisiordaniei, a precizat comunicatul Knessetului (Parlamentul israelian).

Votul, care intervine cu cel puţin trei luni înainte de alegerile legislative anticipate din 17 martie, a fost denunţat de opoziţie.

Fostul ministru de Finanţe Yair Lapid, demis la începutul lunii de premierul Benjamin Netanyahu, a apreciat că acest vot relevă "corupţia electorală".

"Netanyahu vrea în acest fel să facă plăcere lobby-ului coloniştilor înainte de alegeri", a afirmat Lapid pentru postul privat de televiziune "10".

Odată cu apropierea scrutinului, premierul a mai anunţat, duminică, creşterea salariului minim de la 4.300 la 5.000 de shekeli (1.270 de dolari) în sectorul public şi o reducere cu 20% la preţuri pentru 20.500 de locuinţe care urmează să fie construite.

Procesul de colonizare desfăşurat de Israel este una dintre principalele sincope în negocierile de pace israeliano-palestiniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici