Kremlin: Vladimir Putin a decis în mod independent să nu răspundă sancţiunilor SUA din 2016, nu a fost influenţat de fostul consilier american Michael Flynn

Kremlinul a afirmat, luni, că preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost influenţat de fostul consilier american în probleme de securitate naţională Michael Flynn atunci când a decis să nu răspundă sancţiunilor impuse de SUA, acum un an, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

718 afișări
Imaginea articolului Kremlin: Vladimir Putin a decis în mod independent să nu răspundă sancţiunilor SUA din 2016, nu a fost influenţat de fostul consilier american Michael Flynn

Kremlin: Vladimir Putin a decis în mod independent să nu răspundă sancţiunilor SUA din 2016, nu a fost influenţat de fostul consilier american Michael Flynn

Michael Flynn a pledat vinovat, vineri, după ce a recunoscut că a minţit cu privire la contactele pe care le are cu Rusia şi a promis procurorilor că îi va ajuta în investigarea cercului de apropiaţi ai preşedintelui american Donald Trump.

Procurorii americani au anunţat că Flynn şi Serghei Kisliak, ambasadorul Rusiei de la vremea respectivă, au discutat, în decembrie 2016, despre sancţiunile economice impuse de Administraţia Obama statului rus, ca urmare a presupuselor ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA.

Barrack Obama a expulzat 35 de diplomaţi ruşi, iar autorităţile au închis două clădiri care aparţineau acestora în Statele Unite.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a declarat că nu are de gând să răspundă sancţiunilor şi că va aştepta să observe cum se vor dezvolta relaţiile cu noul preşedinte american, Donald Trump.

În pofida faptului că Michael Flynn a recunoscut că i-a cerut Rusiei să evite să răspundă sancţiunilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a luat această decizie fără să ştie de îndemnul fostului consilier american.

"Desigur că Putin a luat decizia, a fost decizia lui. N-ar fi putut să fie legată de vreo cerere sau recomandare. Preşedintele ia decizii absolut independent", a spus Peskov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici