Kremlinul confirmă că analizează posibilitatea unei summit Donald Trump - Vladimir Putin la Viena

Viena este unul din oraşele care ar putea găzdui un summit al liderilor Rusiei şi Statelor Unite, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, informează agenţia de ştiri Tass.

591 afișări
Imaginea articolului Kremlinul confirmă că analizează posibilitatea unei summit Donald Trump - Vladimir Putin la Viena

Kremlinul confirmă că analizează posibilitatea unei summit Donald Trump - Vladimir Putin la Viena

"Diverse oraşe, care ar putea fi potrivite pentru o întrevedere între cei doi preşedinţi, sunt adesea luate în considerare. Ştiţi că cei doi preşedinţi au discutat despre necesitatea unei astfel de întâlniri în cadrul ultimei lor convorbiri telefonice, inclusiv că Viena ar putea fi un astfel de oraş", a declarat oficialul rus, care a adăugat că momentan nu este un acord specific privind această chestiune.

Austria a informat recent Statele Unite că ar putea găzdui o întrevederea a preşedintelui american Donald Trump cu omologul său rus, Vladimir Putin, a relatat agenţia Tass, citând o sursă din cadrul Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă.

În mod similar, publicaţia The Wall Street Journal a relatat, citând un oficial european anonim, că Vladimir Putin, în cursul vizitei sale de luna această în Austria, a vorbit despre posibilitatea organizării unei astfel de întrevederi la Viena în perioada verii. Potrivit publicaţiei, cancelarul austriac Sebastian Kurz i-a spus liderul Rusiei că va transmite această iniţiativă preşedintelui SUA.

Surse citate de The Wall Street Journal au relatat că partea rusă ar prefera ca întrevederea între liderii de la Moscova şi Washington să aibă loc într-o ţară considerată neutră. Vladimir Putin studiază posibilitatea unei întrevederi cu Trump în luna iulie, în perioada turneului preşedintelui SUA în Europa, în cursul căruia urmează să participe la summitul NATO de la Bruxelles şi să efectueze o vizită în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici