Kremlinul face apel la evitarea escaladării conflictului în Orientul Mijlociu

Kremlinul a făcut apel tuturor părţilor din Orientul Mijlociu, marţi, să se abţină de la escaladarea conflictului, la o zi după ce Statele Unite au informat că vor trimite trupe suplimentare în regiune pe fondul tensiunilor între Washington şi Teheran, relatează site-ul agenţiei Reuters.

979 afișări
Imaginea articolului Kremlinul face apel la evitarea escaladării conflictului în Orientul Mijlociu

Kremlinul face apel la evitarea escaladării conflictului în Orientul Mijlociu

Penatagonul a anunţat luni că Statele Unite vor trimite 1.000 de militari şi alte resurse către Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor în creştere cu Iranul.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici