Kremlinul îi transmite un mesaj lui Joe Biden, după ce Vladimir Putin a fost numit „criminal de război”: SUA nu au dreptul să dea lecţii Rusiei despre crimele de război

Kremlinul a declarat că afirmaţia lui Joe Biden potrivit căreia preşedintele Vladimir Putin este un "criminal de război" pentru invadarea Ucrainei este o remarcă de neiertat din partea liderului unei ţări care a ucis civili în conflicte din întreaga lume.

61054 afișări
Imaginea articolului Kremlinul îi transmite un mesaj lui Joe Biden, după ce Vladimir Putin a fost numit „criminal de război”: SUA nu au dreptul să dea lecţii Rusiei despre crimele de război

Kremlinul îi transmite un mesaj lui Joe Biden, după ce Vladimir Putin a fost numit „criminal de război”: SUA nu au dreptul să dea lecţii Rusiei despre crimele de război

Într-un schimb de replici cu un reporter, Biden a spus: „Oh, cred că este un criminal de război", după ce iniţial a răspuns cu un "nu" la o întrebare dacă era pregătit să îl numească pe Putin astfel, potrivit Reuters.
 
„Preşedintele nostru este o figură internaţională foarte înţeleaptă, prevăzătoare şi cultă şi şeful Federaţiei Ruse, şeful nostru de stat", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre remarca lui Biden.
 
„Astfel de declaraţii ale domnului Biden sunt absolut inadmisibile, inacceptabile şi de neiertat", a spus Peskov. „Principalul lucru este că şeful unui stat care timp de mulţi ani a bombardat oameni din întreaga lume... preşedintele unei astfel de ţări nu are dreptul să facă astfel de declaraţii".
 
Peskov a declarat că Statele Unite au bombardat Japonia învinsă în 1945, distrugând oraşele Hiroshima şi Nagasaki. Japonia a capitulat şase zile mai târziu, punând capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Aproximativ 200.000 de persoane au fost ucise instantaneu de bombe şi multe altele au murit de boli cauzate de radiaţii.
 
Rusia a avertizat joi Statele Unite că Moscova are puterea de a pune la locul ei cea mai importantă superputere a lumii şi a acuzat Occidentul că alimentează un complot rusofob sălbatic pentru a dezmembra Rusia.
 
Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2012 şi este în prezent secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Statele Unite au alimentat o rusofobie "dezgustătoare" în încercarea de a îngenunchea Rusia.
 
Nu va funcţiona - Rusia are puterea de a-i pune la locul lor pe toţi duşmanii noştri obraznici", a declarat Medvedev.
 
Putin spune că ceea ce el numeşte operaţiunea militară specială din Ucraina a fost necesară deoarece Statele Unite se foloseau de Ucraina pentru a ameninţa Rusia, iar Rusia a trebuit să se apere împotriva "genocidului" populaţiei vorbitoare de limbă rusă de către Kiev.
 
Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat miercuri în faţa legislatorilor Uniunii Europene că aceştia ar trebui să-l recunoască pe Putin drept criminal de război. 
 
Rusia spune că, în ciuda sancţiunilor, se poate descurca bine fără ceea ce ea cataloghează drept un Occident înşelător şi decadent şi că va dezvolta legături cu alte puteri, precum China.
 
Invazia Rusiei în Ucraina a ucis mii de oameni, a provocat strămutarea a peste 3 milioane de persoane şi a generat temeri privind o confruntare mai amplă între Rusia şi Statele Unite, cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici