Kremlinul nu a stabilit încă reacţia faţă de Israel după doborârea avionului militar rus

Administraţia Vladimir Putin încă nu a stabilit ce urmări va avea incidentul aerian din Siria soldat cu 15 morţi, pentru care a atribuit vina Israelului, anunţă Kremlinul, citat de site-ul Ynetnews.com.

3154 afișări
Imaginea articolului Kremlinul nu a stabilit încă reacţia faţă de Israel după doborârea avionului militar rus

Kremlinul nu a stabilit încă reacţia faţă de Israel după doborârea avionului militar rus

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre raportul prezentat de reprezentanţii armatei israeliene trimişi la Moscova.

Rusia urmează să decidă care va fi următorul pas. "Este prematur" să se ştie reacţia, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanţe tragice, a afirmat Vladimir Putin, promiţând măsuri pentru protejarea personalului militar rus. Avionul rus de recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad. "Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat", a declarat Vladimir Putin marţi seară. "Măsurile de reacţie vor viza în primul rând garantarea securităţii personalului militar rus şi a bazelor ruse din Siria", a precizat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic, dar a exprimat regret pentru moartea militarilor ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici