Kremlinul spune că summitul dintre Biden şi Putin nu va opri SUA să încerce să „stăpânească” Rusia; „Pragmatismul şi sobrietatea sunt cele mai importante în aceste relaţii”

  • Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite pregătesc mai multe sancţiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi.
  • Vladimir Putin şi preşedintele SUA Joe Biden s-au întâlnit săptămâna trecută la Geneva, summit pe care amândoi l-au descris ca fiind mai degrabă pragmatic decât prietenos.
  • Navalnîi a ajuns în Germania în august anul trecut, după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.
230 afișări
Imaginea articolului Kremlinul spune că summitul dintre Biden şi Putin nu va opri SUA să încerce să „stăpânească” Rusia; „Pragmatismul şi sobrietatea sunt cele mai importante în aceste relaţii”
Kremlinul a declarat luni că nu se aştepta ca Statele Unite să înceteze să „domine” Rusia după summitul dintre Biden şi Putin şi că este important ca cele două puteri să fie pragmatice pe fondul discuţiilor despre noile sancţiuni ale SUA, relatează Reuters.
 
Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite pregătesc mai multe sancţiuni împotriva Rusiei pentru otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova este conştientă de sancţiunile pe care SUA le vor impune Rusiei.
 
"Cuvintele preşedintelui despre starea de spirit constructivă din timpul summit-ului nu indică faptul că ne-am îndepărtat de o evaluare sobră a relaţiilor noastre bilaterale cu Statele Unite. Pragmatismul şi sobrietatea sunt cele mai importante în aceste relaţii. Şi ambele sugerează că rezultatele constructive, pozitive ale summit-ului, nu indică deloc că Statele Unite vor renunţa la politica de stăpânire a Rusiei", a spus Peskov.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele SUA Joe Biden s-au întâlnit săptămâna trecută la Geneva, summit pe care amândoi l-au descris ca fiind mai degrabă pragmatic decât prietenos, relaţiile dintre cele două ţări fiind foarte tensionate.
 
Navalnîi a ajuns în Germania în august anul trecut, după ce a fost otrăvit cu  agentul neurotoxic Noviciok, produs în epoca sovietică. Autorităţile ruse au negat în mod repetat această acuzaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici