Kristalina Georgieva şi Jeroen Dijsselbloem, nominalizaţi informal pentru şefia FMI

Fostul şef al Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, directorul general al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva şi fostul premier finlandez Alexander Stubb, au fost propuşi în mod informal pentru a candida la şefia Fondului Monetar Internaţional, relatează site-ul agenţiei Reuters.

458 afișări
Imaginea articolului Kristalina Georgieva şi Jeroen Dijsselbloem, nominalizaţi informal pentru şefia FMI

Georgieva şi Dijsselbloem, nominalizaţi informal pentru şefia FMI

Mai mulţi oficiali din UE au informat luni că Uniunea Europeană îşi doreşte ca funcţia deţinută de Christine Lagarde să fie preluată de un alt european, continuând tradiţia.

Fondul Monetar Internaţional are nevoie de un nou şef după ce Christine Lagarde a fost propusă săptămâna trecută pentru a-l înlocui pe Mario Draghi în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene.

Problema a fost discutată între miniştrii din zona euro, în cadrul unei întrevederi de luni, însă nicio decizie nu a fost luată.

"Pentru Spania şi pentru toate statele UE, cred eu, prioritatea este ca noul director să fie tot european", a declarat ministrul spaniol pentru Finanţe, Nadia Calvino.

Ministrul francez Bruno Le Maire a îndemnat Uniunea Europeană să ajungă la un candidat comun cât mai curând posibil.

Taguri:
ue,
fmi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici