Kuweitul a anunţat că doreşte să medieze criza diplomatică între Qatar şi mai multe state arabe

Şeful statului din Kuweit va efectua o vizită în Arabia Saudită cu scopul de a media criza diplomatică între Qatar şi unele state arabe din zona Golfului Persic, acestea acuzând Qatarul că ar oferi sprijin militanţilor islamici şi ar avea legături cu Iranul, informează Reuters.

1641 afișări
Imaginea articolului Kuweitul a anunţat că doreşte să medieze criza diplomatică între Qatar şi mai multe state arabe

Kuweitul a anunţat că doreşte să medieze criza diplomatică între Qatar şi mai multe state arabe

Emirul Sabah Al-Ahmad Al-Jaber al-Sabah, şeful statului Kuweit, se va întâlni cu regele Arabiei Saudite, Salman al Saud, într-o încercare de a aplana disensiunile dintre mai multe ţări arabe şi Qatar.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Yemen, Libia şi Egipt şi au rupt relaţiile diplomatice cu Qatar şi au închis luni spaţiul aerian pentru zborurile comeriale ale companiei Qatar Airways.

Mai mult, banca centrală a Arabiei Saudite a sfătuit alte bănci din regat să nu mai facă comerţ cu instituţii din Qatar, lucru care ar putea avea implicaţii majore asupra economiei statului vecin. Şi preţul petrolului ar putea fi afectat pe termen lung de această criză, în condiţiile în care Qatarul este unul dintre principalii producători şi exportatori de petrol din cadrul OPEC.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici