La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că răul s-a întors în Ucraina, în timp ce a ţinut un discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa comemorează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Reuters.

5110 afișări
Imaginea articolului La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

La aniversarea celui de-al Doilea Război Mondial, Zelenski spune că răul s-a întors

Viaţa pentru care soldaţii au luptat în acel război s-a încheiat pe 24 februarie, când forţele ruseşti au invadat Ucraina, a spus el într-un mesaj video.

„Răul s-a întors. Din nou!" a spus Zelenski. "Într-o formă diferită, sub sloganuri diferite, dar cu acelaşi scop".

Dar el a spus că Ucraina şi aliaţii săi vor învinge.

„Niciun rău nu poate scăpa de responsabilitate, nu se poate ascunde într-un buncăr", a adăugat el.

Liderul nazist Adolf Hitler şi-a petrecut ultimele zile din viaţă într-un buncăr din Berlin, unde s-a sinucis în ultimele zile ale războiului.

Moscova numeşte acţiunile sale din 24 februarie o "operaţiune militară specială" pentru a dezarma Ucraina şi a o scăpa de ceea ce numeşte "nazişti" şi de naţionalismul antirusesc care se manifestă în Occident. Ucraina şi Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

Invazia din Ucraina a ucis mii de oameni şi a provocat strămutarea a aproape 10 milioane de persoane. Ea a lăsat Rusia în ghearele unor sancţiuni occidentale dure şi a stârnit temeri privind o confruntare mai amplă între Rusia şi Occident.

În Rusia, Ziua Victoriei, la 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naţionale ale ţării - o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici