La studii în Marea Britanie: Noile proceduri, valabile începând cu 1 ianuarie 2021. Ce trebuie să ştie viitorii studenţi

  • Începând cu 1 ianuarie 2021 vor fi valabile noi reguli pentru europenii dornici să meargă la studii în Regatul Unit
  • Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii a publicat un ghid în acest sens
  • În urma Brexit, cetăţenii Uniunii Europene veniţi la studii vor respecta aceleaşi proceduri ca actualii studenţi internaţionali
3236 afișări
Imaginea articolului La studii în Marea Britanie: Noile proceduri, valabile începând cu 1 ianuarie 2021. Ce trebuie să ştie viitorii studenţi

FOTO: Profimedia

Cetăţenii ţărilor membre din Uniunea Europeană vor putea vizita în continuare Marea Britanie pe perioade de până la 6 luni, fără a solicita viză. Dar pentru viitorii studenţi cu paşaport european, lucruriile vor atăta diferit. Aceştia nu vor mai fi trataţi pe picior de egalitate cu studenţii britanici, ci vor avea un statut similar cu cel actual al aplicanţilor din ţări precum SUA, India, Bangladesh, Canada, Albania, etc.

La studii în Marea Britanie. Viza de student

Toţi europenii cu vârste de peste 16 ani care au obţinut un loc la o instituţie de învăţământ superior din Uniune sunt eligibili pentru a solicita o viză de student, arată schengenvisainfo.com.

O viză de student în Marea Britanie poate fi obţinută urmând mai multe proceduri:

  • completarea unei cereri
  • prezentarea documentelor solicitate
  • plata taxei de viză

Pentru a obţine o viză de student, candidatul trebuie să cumuleze punctele necesare (70), care sunt acordate în funcţie de mai multe criterii.

  • 10 puncte - dovada competenţelor lingvistice în limba engleză, la standardul asociat cursului pe care doresc să îl urmeze;
  • 10 puncte - dovada posibilităţii de a se susţine financiar pe perioada studiilor sau existenţa unui sponsor;
  • 50 puncte - confirmarea admiterii la studii + numărul de referinţă acordat de instituţia de învăţământ în urma admiterii studentului (CAS) + dovada faptului că aplicantul participă la un program de studii care oferă o calificare aprobată, la un nivel de studii adecvat + dovada calificării studentului pentru a urma programul respectiv + nivel de studii + locul de studiu.

Minorii (sub 18 ani) trebuie, de asemenea, să prezinte acordul părinţilor sau al susţinătorului legal.

Când se aplică pentru viza de student. Taxe percepute

Studenţii din Uniunea Europeană trebuie să solicite o viză de student valabilă în Marea Britanie cu cel puţin şase luni înainte de data la care încep cursurile anul viitor, plătind, printre altele, o taxă de 348 lire sterline pentru fiecare aplicaţie depusă.

În plus, e obligatorie şi achitarea taxei pentru asistenţă medicală de imigrare, care oferă studenţilor acces la Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Vize pentru absolvenţi. Cum pot rămâne în Marea Britanie

După absolvirea studiilor universitare, foştii studenţi pot cere o nouă viză, pentru a lucra în Marea Britanie pe o perioadă de cel mult 2 ani. Doctoranzii pot rămâne încă trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici