La un pas de 10.000 de victime ale COVID-19, Belgia a dat înapoi. Câte decese au şters oficialii şi care este bilanţul ”real”

  • Belgia a revizuit miercuri bilanţul deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu COVID-19.
  • Ţara se afla la doar un pas de pragul de 10.000 de victime.
  • Numărul total al morţilor provocate de COVID-19 a scăzut la nivel naţional cu 121.
2893 afișări
Imaginea articolului La un pas de 10.000 de victime ale COVID-19, Belgia a dat înapoi. Câte decese au şters oficialii şi care este bilanţul ”real”

Sursa FOTO: Profimedia

Autorităţile din domeniul Sănătăţii au examinat cifrele transmise de centrele de îngrijire din regiunea nordică a Flandrei şi au descoperit nereguli în raportarea mai multor decese, arată Reuters

În unele situaţii, victimele erau înregistrate de două ori, în vreme ce alte persoane declarate răpuse de coronavirus nici măcar nu fuseseră infectate. Astfel, numărul total al morţilor provocate de COVID-19 a scăzut la nivel naţional cu 121 şi, de la 9.999 de decese, Belgia a ajuns la 9.878.

Şi Marea Britanie a diminuat cifra „neagră” a deceselor persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, după ce Guvernul a decis să adopte o nouă metodă de a ţine evidenţa victimelor. În consecinţă, 5.000 de decese au fost „şterse cu buretele”.

Belgia se numără printre ţările cu cele mai multe morţi puse pe seama COVID-19, rata deceselor fiind îngrijorătoare mai ales în centrele pentru îngrijirea vârstnicilor.

Virologul belgian Steven Van Gucht a declarat pentru Reuters că ţara a fost lovită puternic de epidemia de coronavirus. Cu toate acestea, „dacă veţi compara Belgia cu Marea Britanie sau cu Spania, spre exemplu, veţi vedea că situaţia de acolo e şi mai rea”, a spus el.

Numărul noilor cazuri de coronavirus depistate în Belgia creşte constant, ajungând de la aproximativ 80 de îmbolnăviri pe zi la începutul lunii iulie la o medie zilnică de 490, aferentă săptămânii 16-22 august.

Van Gucht a adăugat că aproximativ o cincime din noile infecţii ar putea fi urmări ale vacanţelor şi călătoriilor de vara aceasta. Din punctul său de vedere, redeschiderea şcolilor va reprezenta o nouă piatră de încercare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici