Laburist britanic demis după ce a numit-o "parazit" pe regina Elisabeta a II-a

Un candidat pentru un post de consilier în Londra a fost demis din Partidul Laburist, după ce a numit-o pe regina Elisabeta a II-a "parazit", relatează cotidianul The Guardian, în ediţia electronică de joi.

25 afișări
Imaginea articolului Laburist britanic demis după ce a numit-o "parazit" pe regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ce rost are să aniversăm jubileul de diamant al cuiva care este născut într-o poziţie de privilegiu, ea este un parazit şi mulge această ţară cât poate de mult", a declarat Peter White, ale cărui comentarii au fost postate pe pagina Facebook a parlamentarului conservator Andrew Rosindell. Acesta din urmă a iniţiat o campanie pentru ca jubileul de diamant al reginei în 2012 să fie marcat de o sărbătoare publică.

"Poate ar trebui să-şi vândă câteva proprietăţi. Poate că dacă vrea ca Buckingham Palace să fie întreţinut din fonduri publice, ea ar trebui să-l deschidă publicului. Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nici o problemă cu o sărbătoare publică, dar haideţi să avem una care înseamnă ceva, nu una care să aniverseze un parazit", a continuat el.

Rosindell a declarat că atacul online al lui White la adresa monarhiei a provocat mesaje de furie din partea unor persoane din întreaga lume, inclusiv mulţi republicani.

White şi-a cerut scuze luna trecută într-o declaraţie emisă de partidul său. "Felul în care m-am exprimat a fost total nepotrivit. Regret ce am spus şi îmi cer scuze fără rezerve", menţionează el, în această declaraţie. Dar scuzele sale nu au fost suficiente pentru a evita decizia demiterii sale, luată de comisia regională a filialei londoneze a Partidului Laburist, care a cerut explicaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici