Lamberto Zannier, şeful OSCE: Situaţia armistiţiului din estul Ucrainei "nu arată prea bine"

Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE, a declarat că situaţia armistiţiului din estul Ucrainei "nu arată prea bine", iar în unele zone continuă luptele, combatanţii folosind în special arme uşoare, dar în unele cazuri există indicii că se utilizează şi armament greu, notează Reuters.

372 afișări
Imaginea articolului Lamberto Zannier, şeful OSCE: Situaţia armistiţiului din estul Ucrainei "nu arată prea bine"

Şeful Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa: Situaţia armistiţiului din estul Ucrainei "nu arată prea bine" (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

"Se pare că activităţiile continuă, nu am o confirmare recentă, însă situaţia nu arată prea bine", a declarat şeful Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

"În diverse zone observăm ceea ce numim <<activitate kinetica>>, fiind folosite în special arme uşoare, însă în unele cazuri se înregistrează explozii, ceea ce înseamnă că sunt folosite mortiere şi alte tipuri de armament greu, lucru care încalcă acordul de încetare a focului", a adăugat Zannier.

Trupele ucrainene şi forţele separatiste proruse par să respecte noul armistiţiul, însă Zannier avertizează că situaţia rămâne "confuză" şi există riscul unei noi intensificări a confruntărilor.

Oficialul OSCE a mai declarat că cel mai devreme miercuri se va putea confirma mutarea artileriei grele.

În ultimele săptămâni, zona din jurul oraşului Avdiyivka, controlat de trupele guvernamentale, a fost scena unor confruntări acerbe, cele mai intense din ultimii doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici