„Lăsaţi-ne copiii în pace” Reacţia lui Viktor Orban după publicarea unei cărţi în care Cenuşăreasa este lesbiană

  • Premierul ungar Viktor Orban a criticat apariţia unei noi cărţi pentru copii cu personaje homosexuale, spunând editorilor „să ne lase copiii în pace”.
  • "Ungaria are legi privind homosexualitatea, care se bazează pe o abordare excepţional de tolerantă", a spus Orbán într-un interviu public la radio.
  • „Dar există o linie roşie care nu trebuie traversată”, a continuat el,numind cartea un „act de provocare”. „Pentru a rezuma părerea mea: lăsaţi copiii în pace”, a spus el.
13461 afișări
Imaginea articolului „Lăsaţi-ne copiii în pace” Reacţia lui Viktor Orban după publicarea unei cărţi în care Cenuşăreasa este lesbiană

„Lăsaţi-ne copiii în pace” Reacţia lui Viktor Orban după publicarea unei cărţi în care Cenuşăreasa este lesbiană

Orban făcea referire la un manual publicat de o asociaţie a comunităţii LGBT, care a adaptat poveşti şi legende celebre introducând personaje din minorităţi marginalizate. De exemplu, într-o poveste Cenuşăreasa este lesbiană, relatează Euronews.

O mişcare a societăţii civile a cerut retragerea cărţii de pe piaţă, iar un politician de extremă dreapta a rupt un exemplar la o conferinţă de presă.

Asociaţia librarilor şi editorilor a condamnat aceste reacţii, comparându-le cu atitudinea cenzurii „naziştilor şi comuniştilor”. Discuţiile au dus la o creştere a vânzărilor manualului.

Viltor Orban şi guvernul conservator pe care îl conduce au ajuns adesea în atenţia comunităţii internaţionale pentru măsurile lor care sunt considerate discriminatorii faţă de minorităţile sexuale.

În septembrie 2018, Parlamentul European a activat o procedură în temeiul articolului 7 din Tratatul Uniunii pentru încălcarea valorilor UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici