Laszlo Kover: Autorităţile ungare vor îmbunătăţirea relaţiilor cu România şi nu tensionarea acestora

Partidul de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, şi Guvernul de la Budapesta, doresc îmbunătăţirea relaţiilor şi o cooperare concretă cu România şi nu generarea de tensiuni, a declarat vineri preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, într-un interviu acordat unui post de radio.

405 afișări
Imaginea articolului Laszlo Kover: Autorităţile ungare vor îmbunătăţirea relaţiilor cu România şi nu tensionarea acestora

Laszlo Kover (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

În pofida schimbărilor recente în Parlamentul de la Bucureşti, cele două state membre ale Uniunii Europene au probleme comune, interese şi experienţe comune în surmontarea trecutului comunist, a declarat Kover, citat de Lanchid Radio.

Cu toate acestea nu este de neglijat modul în care Bucureştiul intenţionează să trateze minoritatea maghiară, respectiv dacă îi va garanta aceleaşi drepturi cu cele ale catalanilor, bascilor, tirolezilor şi flamanzilor în Belgia, sau dacă le retrage ceea ce au câştigat în 22 de ani, după căderea comunismului, a precizat acesta.

Kover participă în prezent la campania electorală a Partidului Civic Maghiar (PCM) din Transilvania.

Întrebat despre declaraţia ministrului român de Externe, Andrei Marga, în opinia căruia Kover şi-ar fi depăşit atribuţiile implicându-se în campania de peste graniţă, acesta a argumentat că de fapt partea română a garantat până la urmă acest drept, pe care şi l-au exercitat şi politicienii români în mod regulat în Italia, Spania şi Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici