Laurent Fabius face apel la încetarea focului în estul Ucrainei

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a făcut apel, joi, la încetarea focului în Ucraina, teatrul unor noi confruntări sângeroase, relatează AFP.

115 afișări
Imaginea articolului Laurent Fabius face apel la încetarea focului în estul Ucrainei

Laurent Fabius face apel la încetarea focului în estul Ucrainei

"Situaţia este îngrozitoare" în estul Ucrainei, a apreciat Laurent Fabius.

În acest context, "reînnoiesc, în mod mai ferm, apelul la încetarea focului şi la întoarcerea la ceea ce am convenit ieri", a declarat pentru AFP ministrul francez de Externe.

Un apel la încetarea focului lansat miercuri seara, la Berlin, de către miniştrii de Externe ucrainean, rus, francez şi german nu a fost luat în seamă şi, prin urmare, Ucraina se află din nou angrenată în violenţe, cu cel puţin 42 de morţi în ultimele 24 de ore.

"Am ajuns la un acord ieri, potrivit căruia toată lumea trebuie să-şi retragă armele grele până la nivelul precizat în acordul de la Minsk", semnat în septembrie, a explicat Fabius.

"Trebuie neapărat ca fiecare să se întoarcă la raţiune, şi nu numai pe plan umanitar, unde este dramatic. Dacă nu se va reduce tensiunea, nu merită să se vorbească de o reuniune la Ankara", a adăugat el.

Discuţii pe tema organizării unui summit Franţa-Rusia-Ucraina-Germania la Astana au loc de mai multe săptămâni.

Cel puţin 24 de persoane, civili sau militari, au murit în ultimele 24 de ore în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, potrivit unui bilanţ al AFP.

Atacul cel mai sângeros a avut loc într-un cartier din Doneţk, unde cel puţin 13 civili au fost ucişi de obuze care au lovit un autobuz, potrivit serviciilor locale de urgenţă.

Alte zece persoane au fost ucise la Gorlivka, în regiunea Doneţk, potrivit unui comandant separatist. Armata ucraineană a deplâns moartea a zece militari. Un copil în vârstă de nouă ani a fost ucis într-un bombardament la Mariinka, în aceeaşi regiune, potrivit armatei ucrainene. În regiunea vecină Lugansk, opt persoane au fost ucise, potrivit poliţiei separatiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici