Lavrov i-a transmis secretarului de Stat american că Rusia este pregătită să normalizeze relaţiile cu SUA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat, vineri, după o conversaţie telefonică cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson, faptul că decizia Kremlinului de a egala numărul personalului diplomatic din Statele Unite şi Rusia, a fost declanşată de o serie de paşi ostili ai conducerii de la Washington, potrivit TASS.

1160 afișări
Imaginea articolului Lavrov i-a transmis secretarului de Stat american că Rusia este pregătită să normalizeze relaţiile cu SUA

Lavrov i-a transmis lui secretarului de Stat american că Rusia este pregătită să normalizeze relaţiile cu SUA

"Serghei Lavrov a subliniat că decizia Moscovei de a egala numărul misiunilor diplomatice americane şi ruse şi de a închide accesul la două facilităţi ale ambasadei SUA provine dintr-o serie de paşi ostili ai administraţiei de la Washington", potrivit Ministerului de Externe al Rusiei.

"Astfel de acţiuni au inclus sancţiuni ilegale împotriva Rusiei, precum şi expulzarea în masă a diplomaţilor", se mai arată în declaraţie.

Lavrov i-a transmis secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, faptul că Rusia este încă pregătită să-şi normalizeze relaţiile cu Statele Unite, dar pe baza echilibrului reciproc de interese. "Lavrov a reiterat faptul că ţara noastră este încă pregătită pentru normalizarea relaţiilor bilaterale cu Statele Unite şi pentru cooperarea în chestiunile-cheie ale agendei globale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei.

Ministrul rus a subliniat faptul că Rusia "a făcut tot posibilul pentru a îmbunătăţi relaţiile şi a acţionat cu discreţie ca răspuns la provocările Statelor Unite", dar "cele mai recente evoluţii au demonstrat că politica Statelor Unite se află în mâinile forţelor rusofobe care împing Washingtonul spre confruntare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici