Lavrov promite protecţie totală pentru teritoriile anexate de Rusia. Ucraina nu renunţă la regiunile pierdute

  • Ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a promis că regiunile Ucrainei în care au loc referendumuri vor beneficia de protecţia deplină a Moscovei dacă vor fi anexate
  • Serghei Lavrov a subliniat în faţa Adunării Generale a ONU necesitatea de a răsturna guvernul ales de la Kiev deoarece a fost instalat în mod nelegitim la putere
  • Rusia a lansat vineri referendumuri în patru regiuni din estul Ucrainei în scopul anexării teritoriului ocupat prin forţă
1724 afișări
Imaginea articolului Lavrov promite protecţie totală pentru teritoriile anexate de Rusia. Ucraina nu renunţă la regiunile pierdute

Lavrov promite protecţie totală pentru teritoriile anexate de Rusia. Ucraina nu renunţă la regiunile pierdute

După ce Rusia lansat vineri referendumuri în patru regiuni din estul Ucrainei în scopul anexării teritoriului pe care l-a luat cu forţa, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a ţinut să explice în faţa Adunării Generale a ONU noul statut al provinciilor ocupate.

„În urma acestor referendumuri, Rusia va respecta, desigur, exprimarea voinţei acelor oameni care de mulţi ani suferă de pe urma abuzurilor regimului neo-nazist de la Kiev. Toate legile, doctrinele, conceptele şi strategiile Federaţiei Ruse se aplică pe întreg teritoriul său”, a declarat Lavrov.

Astfel, dacă vor fi anexate, vor deveni parte integrantă a Rusiei şi recuperarea lor de către Ucraina va fi dificilă, chiar dacă statele occidentale condamnă şi nu recunosc noile graniţe trasate cu forţa de Kremlin.

Kievul susţine că locuitorii au fost constrânşi să voteze şi nu li sa permis să părăsească regiunile în timpul votului. Pe fondul acestor evenimente, tensiunile dintre cele două combatante sunt la cote înalte.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, consideră „iresponsabile” şi „absolut inacceptabile” comentariile lui Lavrov.

„Ucraina nu va ceda. Facem apel la toate puterile nucleare să vorbească acum şi să clarifice Rusiei că astfel de retorici pun lumea în pericol şi nu vor fi tolerate”, a declarat Kuleba.

Rusia acuză Statele Unite şi partenerii Ucrainei de perpetuarea conflictului prin înarmarea trupelor coordonate de Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici