Lavrov: Rusia doreşte menţinerea acordului nuclear iranian

Moscova doreşte ca acordul nuclear al puterilor mondiale cu Iranul să fie menţinut în forma sa actuală, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Tass.

237 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Rusia doreşte menţinerea acordului nuclear iranian

Lavrov: Rusia doreşte menţinerea acordului nuclear iranian

Vorbind la Astana, Lavrov a adăugat că speră ca preşedintele american, Donald Trump, să ia o decizie ”echilibrată” în privinţa angajamentului SUA în acordul de la Teheran.

Participarea SUA va reperezenta un factor semnificativ în această privinţă, a spus ministrul rus reporterilor.

Preşedintele american are ca termen limită data de 15 octombrie pentru a certifica dacă Teheranul respectă înţelegerea din baza acordului şi dacă acesta satisface interesele de securitate ale SUA. Dacă Donald Trump va denunţa acordul nuclear iranian, Congresul SUA va avea 60 de zile pentru a decide reinstituirea sancţiunilor împotriva Teheranului, suspendate în baza acordului.

Anularea înţelegerii semnate în 2015, catalogată de Donald Trump drept "ruşinoasă", dar susţinută de celelalte mari puteri care au negociat cu Iranul (Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia, China, UE), ar putea declanşa o cursă regională a înărmării şi ar putea intensifica tensiunile din Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici