UPDATE. Atac cu un cuţit în aproprierea fostei redacţii Charlie Hebdo. Cel puţin patru persoane au fost rănite. Doi suspecţi au fost reţinuţi până acum.

  • Un atac cu un cuţit a avut loc în aproprierea redacţiei Charlie Hebdo.
  • În jurul prânzului, un bărbat a fost arestat pe treptele Operei Bastille, cu urme de sânge pe haine, fiind considerat suspect.
  • Investigaţia este coordonată de Parchetul Naţional Antiterorist
1052 afișări
Imaginea articolului UPDATE. Atac cu un cuţit în aproprierea fostei redacţii Charlie Hebdo. Cel puţin patru persoane au fost rănite. Doi suspecţi au fost reţinuţi până acum.

Le Figaro: Atac cu un cuţit în aproprierea redacţiei Charlie Hebdo. Cel puţin patru persoane au fost rănite

UPDATE, ora 15:30

Autorităţile franceze au reţinut încă un suspect în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigaţia este coordonată de Parchetul Naţional Antiterorist, informează cotidianul Le Figaro.

Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

UPDATE

Evenimentele au avut loc în arondismentul 11, nu departe de fostele sedii ale ziarului „Charlie Hebdo”.
 
În jurul prânzului, un bărbat a fost arestat pe treptele Operei Bastille, cu urme de sânge pe haine. Prefectura l-a calificat drept „suspect”. 
Populaţia a fost sfătuită de poliţie să evite această zonă. ”Mii de studenţi au fost închişi” ca măsură de precauţie,. ”Cinci şcoli din arondismentul 11 ​​şi toate şcolile din arondismentele 3 şi 4 au fost închise,” a declarat primarul Parisului, Ariel Weil, pentru AFP, preluat de Le Figaro.
 
Circumstanţele atacului nu au fost încă determinate. 

UPDATE

BBC confirmă faptul că au loc căutări a doi presupuşi atacatori. . Fosta redacţie este înconjurată de poliţie, deoarece a fost depistat un pachet suspect. 

În jurul orei locale 11:50, vineri, 25 septembrie, a avut loc un atac în deprtamentul Richard Lenoir din Paris.

Cel puţin patru persoane au fost rănite cu un cuţit, două fiind în stare gravă.

Poliţia franceză caută două persoane bănuite că sunt în spatele atacului.

Atacul a avut loc lângă fostul sediu al publicaţiei de satiră Charlie Hebdo.

Circumstanţele atacului nu sunt încă stabilite. Brigada de cercetare şi intervenţie (BRI) a fost trimisă la faţa locului.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, s-a întors în Place Beauvau, unde a fost deschisă o unitate de criză. Primul ministru urmează să i se alăture.

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici