Legalizarea marijuanei. Susţinătorii consumului cannabisului vor să facă un referendum

Susţinătorii legalizării consumului de marijuana din Italia au anunţat sâmbătă că au strâns suficiente semnături pentru a declanşa un referendum privind liberalizarea consumului de canabis, pregătind scena pentru un vot la nivel naţional pe această temă, la începutul anului viitor, scrie Reuters.

2813 afișări
Imaginea articolului Legalizarea marijuanei. Susţinătorii consumului cannabisului vor să facă un referendum

Propunerea de referendum urmăreşte legalizarea creşterii cannabisului pentru uz personal şi introducerea unor pedepse mai mici pentru alte infracţiuni legate de canabis, astfel încât infractorii nu vor mai risca pedepse cu închisoarea pentru vânzarea unor cantităţi mici de droguri.

Susţinătorii au adunat cele 500.000 de semnături necesare în şapte zile, mult mai repede decât de obicei datorită unei legi aprobată în iulie care permite colectarea semnăturilor online. Anterior, era permisă doar semnarea în persoană.

"Acesta este un rezultat extraordinar, dar nu este surprinzător", a declarat comitetul de organizare a referendumului.

Semnăturile vor trebui acum verificate oficial, iar organizatorii au cerut oamenilor să-şi adauge numele înainte de termenul limită de la sfârşitul lunii septembrie, pentru a evita orice risc de respingere a referendumului.

Principalele partide politice ale Italiei din guvernul de unune naţională al lui Mario Draghi au păreri împărţite în privinţa canabisului.

Grupurile pro-marijuana au primit un impuls în 2019, când instanţa de apel de top din Italia a decis că cultivarea canabisului pentru uz personal este legală, dar verdictul nu a fost încă inclus în noua legislaţie, lăsând problema neclară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici