Legalizarea poliandriei. Femeile ar putea avea dreptul să aibă mai mulţi soţi, în ţara cu cea mai liberală constituţie

  • Africa de Sud are cea mai liberală constituţie din lume
  • Poligamia şi căsătoria persoanelor de acelaşi sex este permisă
  • Propunerea în guvern a stârnit reacţiile negative ale conservatorilor
33427 afișări
Imaginea articolului Legalizarea poliandriei. Femeile ar putea avea dreptul să aibă mai mulţi soţi, în ţara cu cea mai liberală constituţie

Legalizarea poliandriei. Femeile ar putea avea dreptul să aibă mai mulţi soţi, în ţara cu cea mai liberală constituţie

Africa de Sud s-ar putea aproba legalizarea poliandriei, adică o femeie ar putea avea legal, mai mulţi soţi.
 
Propunerea a fost făcută de activiştii pentru drepturile de gen care au cerut guvernului să legalizeze astfel de uniuni în interesul egalităţii şi al alegerii, deoarece legea permite în prezent unui bărbat să ia mai multe soţii.
 
Aceasta a fost inclusă în documetul oficial Cartea verde, pentru a primi comentariile publice în timp ce se lansează cea mai mare revizuire a legilor căsătoriei de când s-a încheiat guvernarea minorităţilor albe din 1994.
 
Profesorul Machoko a făcut un studiu în acest sens, pentru că poliandria a fost practicată odată în Kenya, Republica Democrată Congo şi Nigeria şi este practicată în Gabon, unde legea o permite.
 
În poliandrie,femeia iniţiază adesea relaţiile şi invită soţii să adere la uniunea ei. Unii plătesc preţul miresei, alţii aleg să contribuie la existenţa ei.
 
Ea are puterea de a-şi îndepărta un co-soţ dacă crede că acesta îi destabilizează celelalte relaţii.
 
Prof. Machoko a spus că dragostea este principalul motiv pentru care bărbaţii pe care i-a intervievat au spus că au fost de acord să fie co-soţi. Nu au vrut să rişte să-şi piardă soţia.
 
Alţii nu şi-au satisfăcut sexual soţiile şi au acceptat un co-şot pentru a evita divorţul sau afacerile.
 
Un alt motiv a fost infertilitatea - unii bărbaţi au consimţit ca soţia să ia un alt soţ pentru a putea avea copii. În acest fel, bărbaţii „au salvat faţa” în public şi au evitat să fie stigmatizaţi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici