Leon Panetta: SUA au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat într-un interviu că Statele Unite au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului pentru a împiedica regimul să obţină arma nucleară în cazul unui eşec al diplomaţiei, relatează ABC News, în pagina electronică.

1032 afișări
Imaginea articolului Leon Panetta: SUA au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului

Leon Panetta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre lucrurile pe care le facem la Departamentul Apărării este să facem planuri. Şi avem planuri pe care să le implementăm în orice situaţie pentru a ne apăra", a declarat Panetta într-un interviu acordat postului ABC News.

Întrebat despre recentele comentarii ale ambasadorului american în Israel, Daniel Shapiro, că Statele Unite au făcut deja pregătiri pentru un potenţial atac asupra Iranului, Panetta şi-a exprimat speranţa că diferendul va fi rezolvat pe cale paşnică, dar a subliniat clar că Washingtonul nu va tolera un Iran înarmat nuclear.

"Premisa fundamentală este că nici Statele Unite, nici comunitatea internaţională nu îi vor permite Iranului să dezvolte o armă nucleară. Vom face tot ce putem pentru a-l împiedica să dezvolte o armă", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici