Libia ameninţă să atace traficul aerian şi maritim din Marea Mediterană

Ministrul libian al Apărării a avertizat joi împotriva oricărei operaţiuni militare străine în Libia, ameninţând că va ataca traficul aerian şi maritim civil şi militar din Marea Mediterană, a anunţat agenţia oficială Jana.

91 afișări
Imaginea articolului Libia ameninţă să atace traficul aerian şi maritim din Marea Mediterană

Libia ameninţă să atace traficul aerian şi maritim din Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Orice operaţiune militară străină împotriva Libiei va expune pericolului tot traficul aerian şi maritim din Mediterana", potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului, citat de agenţia Jana.

"Orice element mobil civil sau militar va fi ţinta unei contraofensive libiene", a adăugat el. "Iar bazinul mediteraneean va fi expus unui pericol grav nu numai pe termen scurt, ci şi pe termen lung".

Această declaraţie intervine în timp ce cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU urmează să voteze, joi, un proiect de rezoluţie care prevede măsuri militare pentru protejarea civililor din Libia, cu excepţia unei ocupaţii a teritoriului libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici