Lider al reţelei teroriste Al-Qaida, eliminat în urma unui atac american cu drone în Afganistan

Qari Yasin, un lider Al-Qaida despre care se crede că ar fi organizat atentatul sinucigaş ce a vizat hotelul Marriott din Pakistan în septembrie 2008, a fost ucis în urma unui atac american cu drone în sud-estul Afganistanului, a anunţat Pentagonul, potrivit postului CNN.

642 afișări
Imaginea articolului Lider al reţelei teroriste Al-Qaida, eliminat în urma unui atac american cu drone în Afganistan

Lider al reţelei teroriste Al-Qaida, eliminat în urma unui atac american cu drone în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Raidul aerian a avut loc pe data de 19 martie în provincia Paktika din sud-estul Afganistanului, a precizat Pentagonul.

Peste 50 de persoane, inclusiv doi militari americani, au decedat în septembrie 2008 după un atac sinucigaş cu vehicul capcană în faţa Hotelului Marriott din Islamabad. Explozia a provocat un incendiu care a distrus aproape în întregime hotelul.

Yasin mai este considerat resposabil şi pentru o serie de alte atentate, inclusiv atacul asupra echipei de cricket din Sri Lanka din martie 2009 de la Lahore, Pakistan, soldat cu opt decese şi rănirea mai multor jucători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici