Lidera opoziţiei din Belarus nu va fi extrădată din Uniunea Europeană

  • Svetlana Tihanovskaia spune că se simte în siguranţă în Uniunea Europeană
  • Vineri, Lituania a anunţat că nu o va extrăda în Belarus
  • Activista a făcut o vizită oficială în Lisabona, a primit flori şi cadouri
473 afișări
Imaginea articolului Lidera opoziţiei din Belarus nu va fi extrădată din Uniunea Europeană

Lidera opoziţiei din Belarus nu va fi extrădată din Uniunea Europeană

Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei din Belarus, se simte din ce în ce mai în siguranţă în Uniunea Europeană.

Vineri, Lituania a anunţat că nu o va extrăda înapoi în ţara natală. Reprezentanţii ministerului de Afaceri Externe au spus chiar că „iadul va trebui să îngheţe mai întâi”.

„Nu îmi e frică pentru că ştiu că nici Lituania cea prietenoasă şi nicio altă ţară europeană nu mă vor extrăda, pentru că toată lumea înţelege că e o motivaţie politică. Mă simt, fizic, în siguranţă în Uniunea Europeană”, a spus Svetlana Tihanovskaia.

Activista a fost într-o vizită oficială în Lisabona şi s-a întâlnit cu câţiva dintre membrii diasporei. Comunitatea a organizat micul eveniment pentru ca oamenii să poată protesta liniştiţi cu încurajări pentru ea, flori şi cadouri.

„Cred că a sosit momentul ca Europa să arate că preţuirea lor pentru drepturile omului nu înseamnă doar cuvinte ca să îi faci să creadă că sunt curajoşi şi rapizi, pentru că timpul este urgent, pentru că oamenii suferă în fiecare zi”, a mai spus Tihanovskaia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici