Lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European: UE trebuie să oprească negocierile de aderare cu Turcia

Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European au cerut marţi Uniunii Europene să întrerupă negocierile pentru integrarea Turciei, din cauza măsurilor de reprimare adoptate de Administraţia Recep Tayyip Erdogan, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1208 afișări
Imaginea articolului Lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European: UE trebuie să oprească negocierile de aderare cu Turcia

Lideri ai grupurilor politice din Parlamentul European: UE trebuie să oprească negocierile de aderare cu Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Mesajul nostru pentru Turcia este foarte clar: negocierile pentru aderare trebuie blocate imediat", a declarat Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (centru-dreapta).

Ideea este împărtăşită de Gianni Pitella, liderul grupului socialist din PE: "Vrem să întrerupem negocierile de aderare cu Turcia".

"Turcia condusă de Recep Tayyip Erdogan se îndreaptă din ce în ce mai mult spre un regim autoritarist. Mesajul nostru politic pentru Turcia este că drepturile omului, drepturile civice, valorile democratice nu sunt negociabile dacă vrei să devii membru UE", a subliniat Pitella.

Peste 110.000 de persoane - militari, profesori, magistraţi, jurnalişti şi lideri ai comunităţii kurde - au fost destituite în Turcia după tentativa de lovitură de stat din iulie. Circa 36.000 de persoane au fost arestate, iar numeroase publicaţii ale opoziţiei au fost închise.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici