Liderii celor două Corei se întâlnesc la Phenian la un nou summit privind denuclearizarea

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a întâmpinat marţi la Phenian pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in care participă la cel de-al treilea summit dintre cele două ţări, ce vizează avansarea discuţiilor privind denuclearizarea şi încheierea oficială a războiului coreean, relatează Reuters.

184 afișări
Imaginea articolului Liderii celor două Corei se întâlnesc la Phenian la un nou summit privind denuclearizarea

Liderii celor două Corei se întâlnesc la Phenian la un nou summit privind denuclearizarea

Sute de nord-coreeni purtând costume şi rochii tradiţionale l-au întâmpinat de asemenea pe Moon, cu flori şi fluturând steagurile peninsulei coreene şi al Coreei de Nord. Pe o pancartă din spatele lor se putea citi: "Salutăm cu ardoare vizita preşedintelui Moon Jae-in în Phenian!"

Summitul dintre cele două Corei va fi un test de turnură pentru o altă întâlnire pe care Kim i-a propus-o recent preşedintelui american Donald Trump, dând indicii dacă Kim este serios în ceea ce priveşte denuclearizarea, un angajament pe care l-a făcut în prima lor întâlnire din iunie.

Trump i-a cerut lui Moon să fie "negociator şef" între el şi Kim, potrivit ofiţerilor lui Moon, după ce Trump a anulat luna trecută o vizită la Phenian prin secretarul său de stat.

Washingtonul doreşte să vadă o acţiune concretă în favoarea denuclearizării din partea Coreei de Nord, înainte de a ajunge la un obiectiv cheie al Phenianului, declararea oficială a sfârşitului războiului coreean din 1950-1953.

"Dacă dialogul dintre Coreea de Nord şi SUA va fi reluat după această vizită, ar avea o semnificaţie importantă în sine", a spus Moon înainte de plecare.

Subliniind provocările viitoare, oficialul Coreei de Nord, Rodong Sinmun, a declarat marţi că "responsabilitatea cade în mod direct asupra Statelor Unite" pentru stagnarea discuţiilor privind denuclearizarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici