Liderii comunităţilor evreieşti reacţionează la remarcile lui Rodrigo Duterte despre Adolf Hitler

Liderii israelieni au reacţionat în faţa remarcilor preşedintelui filipinez, Rodrigo Duterte, care a comparat campania antidrog din Filipine cu Holocaustul, informează site-ul BBC News.

1014 afișări
Imaginea articolului Liderii comunităţilor evreieşti reacţionează la remarcile lui Rodrigo Duterte despre Adolf Hitler

Liderii comunităţilor evreieşti reacţionează la remarcile lui Rodrigo Duterte despre Adolf Hitler

"Ceea ce a spus preşedintele Duterte nu este numai profund inuman, dar demonstrează o înfiorătoare lipsă de respect faţă de vieţile omeneşti, ceea ce este supărător pentru liderul democrat al unui mare stat", a declarat Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului internaţional al evreilor, în timp ce solicita scuze din partea preşedintelui filipinez.

Rabinul Abraham Cooper a declarat că Rodrigo Duterte le datorează "scuze victimelor (Holocaustului) pentru discuţia sa dezgustătoare şi fără rost".

Conform Ligii evreieşti Anti-Defăimare, cu sediul în SUA, comentariile au fost "nepotrivite şi profund ofensatoare".

Rodrigo Duterte, preşedintele statului Filipine, s-a comparat cu liderul nazist, declarând că doreşte să ucidă milioane de dependenţi de droguri, la fel cum Adolf Hitler a omorât evrei în timpul Holocaustului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici