Liderii din cele două Coreei se vor întâlni la Phenian pe 18-19 septembrie

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in vor participa la două runde de negocieri la Phenian, pe 18 şi 19 septembrie, discuţiile urmând să se axeze pe problema denuclearizării şi a cooperării bilaterale, a anunţat un reprezentant al Preşedinţiei de la Seul.

120 afișări
Imaginea articolului Liderii din cele două Coreei se vor întâlni la Phenian pe 18-19 septembrie

Liderii din cele două Coreei se vor întâlni la Phenian pe 18-19 septembrie

"Moon Jae-in şi Kim Jong-un vor avea două runde de negocieri bilaterale - marţi şi miercuri", a declarat oficialul sud-coreean, citat de agenţia de ştiri Tass.

Oficialul a precizat că preşedintele sud-coreean va ajunge marţi la Phenian, în jurul orei locale 10:00 (ora României, 04:00), iar o întrevedere între cei doi lideri se va desfăşura în cursul după-amiezii.

Vizită în Coreea de Nord a preşedintelui de la Seul este programată să se încheie pe data de 20 septembrie.

Discuţiile privind denuclearizarea între SUA şi Coreea de Nord au intrat într-un impas, cele două părţi acuzându-se reciproc că nu respectă promisiunile făcute la summitul din iunie de la Singapore, între Kim şi preşedintele american Donald Trump.

Moon a declarat luna aceasta că Seulul nu are altă opţiune decât să medieze între SUA şi Coreea de Nord, să promoveze dialogul, adăugând că atât Trump, cât şi Kim, i-au cerut să joace acest rol.

Preşedintele american Donald Trump a primit recent o scrisoare de la omologul său nord-coreean Kim Jong-un, prin intermediul căruia liderul de la Phenian cere o nouă întâlnire la Casa Albă, a declarat luni purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

Ministerul de Externe de la Seul a comunicat marţi că susţine ideea unui nou summit Trump-Kim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici