Liderii din Iran acuză SUA şi pe Donald Trump de rasism. Reacţia americanilor

  • Liderii din Iran acuză SUA şi pe Donald Trump de rasism, relatează NewsWeek.
  • Liderul Ali Khamenei şi Ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif şi-au aratat suportul pentru mişcare #BlackLivesMatter printr-o postare pe reţelele de socializare.
  • Printr-o serie de postări ei au criticat şi acuzat SUA de o atitudine rasistă.
736 afișări
Imaginea articolului Liderii din Iran acuză SUA şi pe Donald Trump de rasism. Reacţia americanilor

Cei doi lideri iranieni şi-au arătat sprijinul pentru protestele legate de moartea lui Floyd.

Dacă ai pielea închisă la culoare şi te plimbi prin SUA nu poţi fi sigur că vei fi în viaţă peste câteva minute”, a scris într-o postare liderul din Iran alături de haştagurile „Nu pot respira/ Viaţa persoanelor de culoare contează”.

Într-un răspuns la un tweet al ministrului de Externe din Iran, Mike Pompeo a precizat că Iranul nu poate vorbi de libertăţi atâta timp cât: spânzură homosexualii, aruncă cu pietre în femei şi extermină evreii.

Mai mulţi senatori republicani au cerut o anchetă după ce liderii iranieni au folosit Twitterul. Compania de tech ar putea fi investigată pentru încălcarea restricţiilor împotriva Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici