Liderii din Serbia şi Kosovo au anulat BRUSC o întrevedere privind un potenţial schimb de teritorii

Preşedinţii din Serbia şi Kosovo au anulat brusc o întâlnire la Bruxelles pe tema unui potenţial schimb de teritorii, cei doi lideri refuzând înainte de întrevedere să-şi vorbească, informează agenţia de ştiri Reuters.

1070 afișări
Imaginea articolului Liderii din Serbia şi Kosovo au anulat BRUSC o întrevedere privind un potenţial schimb de teritorii

Liderii din Serbia şi Kosovo au anulat BRUSC o întrevedere privind un potenţial schimb de teritorii

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic (foto) urma să discute vineri cu omologul său kosovar, Hashim Thaci, întâlnirea fiind mediată de Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Un acord pe această temă ar fi putut permite celor două ţări să adere la Uniunea Europeană.

Însă chiar înainte de începerea discuţiilor, cei doi lideri au refuzat să-şi vorbească, au declarat diplomaţi europeni, astfel că Mogherini a trebuit să discute separat cu fiecare de mai multe ori în cursul zilei de vineri.

"A mers rău astăzi, nu s-au întâlnit, în schimb s-au dedat la dramă", a declarat un oficial UE, care a precizat că nu este clar ce a provocat impasul.

"Dificultăţi rămân", a afirmat Mogherini, potrivit unui comunicat, precizând că încerca să organizeze o nouă întrevedere între cei doi lideri.

Faptul că cei doi lideri nu au participat la întâlnire reflectă opoziţia manifestată în Kosovo şi Serbia faţă de potenţialul schimb de teritorii, au declarat diplomaţi UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici