Liderii G20, inclusiv Obama şi Putin, discută în Turcia despre atentatele din Paris şi despre Siria

Preşedintele SUA, Barack Obama, omologul său rus, Vladimir Putin, şi ceilalţi lideri ai statelor membre G20 au ajuns duminică în Turcia, pentru o reuniune care va avea ca subiect principal combaterea terorismului, în contextul atentatelor de la Paris, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3152 afișări
Imaginea articolului Liderii G20, inclusiv Obama şi Putin, discută în Turcia despre atentatele din Paris şi despre Siria

Liderii G20, inclusiv Obama şi Putin, discută în Turcia despre atentatele din Paris şi despre Siria

Din cauza atentatelor, preşedintele Franţei, Francois Hollande, va lipsi de la reuniune.

Barack Obama, care a numit atacurile din Paris "o tentativă revoltătoare de terorizare a civililor", va trebui să găsească o soluţie pentru intensificarea acţiunilor Occidentului împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Administraţia de la Washington se aşteaptă ca Franţa să decidă asumarea unui rol mai mare în operaţiunile antiteroriste din Siria şi Irak.

Statele Unite vor cere acţiuni antiteroriste suplimentare şi din partea altor aliaţi europeni şi din Orientul Mijlociu. Liderul american se va întâlni cu regele Salman al Arabiei Saudite, în încercarea de a spori susţinerea oferită aşa-numitei "opoziţii moderate siriene".

Summitul de două zile al Grupului celor mai puternice 20 de economii ale lumii (G20) se desfăşoară în staţiunea turcă Antalya, la doar 500 de kilometri de Siria, unde este fieful reţelei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici