Liderii grupărilor jihadiste AQMI şi Jund-al-Khalifa, judecaţi în lipsă, luni, la Alger

Liderii grupărilor jihadiste Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) Abdelmalek Droukdel şi Jund al-Khalifa Abdelmalek Gouri sunt judecaţi începând de luni, în lipsă, de către o curte cu juraţi din Alger.

92 afișări
Imaginea articolului Liderii grupărilor jihadiste AQMI şi Jund-al-Khalifa, judecaţi în lipsă, luni, la Alger

Liderii grupărilor jihadiste AQMI şi Jund-al-Khalifa, judecaţi în lipsă, luni, la Alger

Sunt chemaţi să compară în faţa instanţei 41 de acuzaţi, dintre care 26 sunt fugari, potrivit agenţiei APS.

Judecaţi pentru asasinate comise în anii '90 la Alger şi în departamentul limitrof Boumerdès, ei sunt acuzaţi de "omucideri voluntare cu premeditare şi prin ambuscadă" şi "aderare la o grupare teroristă armată al cărei scop este să semene spaimă în rândul populaţiei", a precizat agenţia.

Victimele vizate de către teroriştii din AQMI făceau parte din trupele de securitate ale Armatei Populare Naţionale (ANP), asasinate într-o ambuscadă la Alger şi în wilaya Boumerdès.

Droukdel şi Gouri sunt fugari şi sunt daţi în căutare de mulţi ani de către serviciile de securitate. Droukdel a fost condamnat la pedeapsa capitală, în lipsă, în 2009, la Boumerdès.

Jund al-Khalifa, o grupare disidentă în AQMI, a jurat credinţă grupării Statul Islamic (SI) şi a revendicat răpirea şi execuţia turistului francez Hervé Gourdel în septembrie la Kabylie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici