Liderii mondiali au salutat victoria lui Biden la alegerile din SUA

  • Biden a căştigat alegerile din SUA
  • Liderii europeri îl felicită pe Joe Biden
  • Printre primii care l-au felicitat pe Biden se numără Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei
880 afișări
Imaginea articolului Liderii mondiali au salutat victoria lui Biden la alegerile din SUA

Liderii mondiali au salutat victoria lui Biden la alegerile din SUA

De victoria lui Biden s-au bucurat multe personalităţi mondiale. Printre primii au fost Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, care şi-a arătat bucuria pe Twitter.

De pe listă nu au lipsit nici liderii europeni, precum preşedintele francez, prim-miniştrii Spaniei, Italiei şi ministrul german de externe. Preşedintele Parlamentului European susţine că e nevoie de o viziune comună a situaţiei pandemice în care ne aflăm.

„Lumea are nevoie de o relaţie puternică între Europa şi Statele Unite pentru o relansare a relaţiilor transatlantice care să poată face faţă provocărilor pe care ni le prezintă timpul nostru. Cu pandemia COVID-19 este prima dată când Europa şi Statele Unite se confruntă cu o provocare globală fără o viziune comună”, a transmis David-Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

"Ei bine, cred că felicitările oficiale vor dura ceva timp, pentru că presupunem că vor exista relatări în unele state, probabil că vor exista şi aceste dosare în instanţă. Dar el a obţinut majoritatea voturilor electorale. Deci a realizat alegeri victorie şi îl putem felicita pentru asta în orice caz”, spune Heikp Maas, ministrul federal german de externe

Până şi aliaţii republicani au lăsat-o mai moale. La o oră după alegeri, Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, a amintit că relaţia dintre ei doi contează mai mult pentru Londra decât pentru Washington.

Iar premierul irlandez, Micheal Martin, spune că Joe Biden a fost un adevărat prieten al naţiunii de-a lungul timpului şi aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună în următorii ani, conform The Guardian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici