Liderii UE îi cer lui Kadhafi să renunţe imediat la putere

Liderii europeni reuniţi în summit au făcut apel vineri la Muammar Kadhafi şi la regimul său să demisioneze "fără întârziere" şi au condamnat violenţele împotriva populaţiei civile, a declarat preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

17 afișări
Imaginea articolului Liderii UE îi cer lui Kadhafi să renunţe imediat la putere

Liderii UE îi cer lui Kadhafi să renunţe imediat la putere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii actuali (ai Libiei) trebuie să abandoneze puterea fără întârziere", a declarat Van Rompuy presei, la finalul reuniunii extraordinare pe tema situaţiei din această ţară, la Bruxelles.

El a adăugat că liderii europeni consideră opoziţia reunită în Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) drept un interlocutor "legitim".

Preşedintele UE a apreciat că ţara este "în pragul unui război civil" şi a condamnat, în numele celor 27 de state membre, violenţele împotriva civililor.

El a mai declarat că liderii UE au decis vineri să studieze "toate opţiunile" posibile pentru a "proteja populaţia civilă" a Libiei, cu condiţia să existe o bază juridică "clară" şi un sprijin în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici