Liderul catalan declară că va înainta cu referendumul de la 1 octombrie pentru independenţă

Liderul Guvernului regional al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat că Administraţia sa va înainte cu referendumul de la 1 octombrie privind independenţa regiunii catalane de Spania, în pofida unui ordin al Curţii Supreme de a interzice votul, informează Reuters.

228 afișări
Imaginea articolului Liderul catalan declară că va înainta cu referendumul de la 1 octombrie pentru independenţă

Liderul catalan declară că va înainta cu referendumul de la 1 octombrie pentru independenţă

”Vom face asta pentru că avem în plan să ne asigurăm că acesta va avea loc, dar mai presus de toate pentru că referendumul (not.red.) are susţinerea majorităţii populaţiei ce s-a săturat de aroganţa şi abuzul Guvernului Partidului Poporului”, a afirmat acesta în cadrul unei declaraţii televizate.

Guvernul Partidului Poporului (PP) aflat la conducere şi partidele opoziţiei din Madrid au declarat ilegal referendumul pentru independenţă şi împotriva Constituţiei spaniole.

Catalonia are aproximativ 5,5 milioane de alegători eligibili. Sondajele arată că locuitorii regiunii sunt în favoarea referendumului, dar opiniile sunt împărţite în privinţa independenţei faţă de Spania.

Ministerul spaniol de Finanţe a anunţat că a preluat controlul asupra fondurilor publice administrate de către guvernul regiunii Catalonia, pentru a se asigura că banii nu sunt folosiţi pentru organizarea referendumului de independenţă la 1 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici