Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, se află într-o vizită la Moscova

Liderul regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Şevciuk, şi ministrul de Externe din regiunea transnistreană, Nina Ştanski, se află într-o vizită la Moscova, pentru discuţii referitoare la situaţia economică a regiunii în urma semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

159 afișări
Imaginea articolului Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, se află într-o vizită la Moscova

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Potrivit Jurnal de Chişinău, Evgheni Şevciuk şi Nina Ştanski au plecat spre Moscova la bordul unui avion care a decolat de la Chişinău.

Potrivit unui portal de ştiri din regiunea transnistreană, Şevciuk va susţine la 2 octombrie o conferinţă de presă în capitala Rusiei şi ar urma să vorbească despre situaţia social-economică a regiunii separatiste în urma semnării de către Republica Moldova şi Ucraina a Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

Totodată, potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Informatii şi Securitate de la Chişinău, Şevciuk şi Ştanski se vor întâlni cu deputaţi din Duma de Stat a Rusiei.

Vizita celor doi reprezentanţi ai regimului separatist la Moscova intervine în condiţiile în care Tiraspolul şi Moscova au refuzat să participe la negocierile în formatul 5+2 în vederea soluţionării conflictului transnistrean programate în septembrie la Viena, iar discuţiile au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici