Liderul extremei-drepte britanice propune scufundarea navelor imigranţilor ilegali

Nick Griffin, liderul partidului de extremă-dreapta britanic BNP şi deputat european, a declarat miercuri că Uniunea Europeană, pentru a descuraja imigraţia clandestină, ar trebui să scufunde câteva nave cu imigranţi ilegali şi să trimită ocupanţii lor înapoi în Libia pe plute.

37 afișări
Imaginea articolului Liderul extremei-drepte britanice propune scufundarea navelor imigranţilor ilegali

Nick Griffin liderul Partidului Naţional Britanic (BNP) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Griffin, liderul Partidului Naţional Britanic, este unul dintre cei doi membri ai BNP aleşi în Parlamentul European în luna iunie.

"Mai devreme sau mai târziu, singura măsură care va opri imigraţia şi va împiedica un mare număr de africani subsaharieni să moară pe drumul către Europa este să fim foarte duri cu cei care sosesc", a declarat Griffin pentru BBC.

"Sincer, ei trebuie să scufunde câteva dintre aceste nave", a spus el, referindu-se probabil la funcţionarii UE responsabili cu lupta împotriva imigraţiei clandestine.

Griffin a negat totuşi că îşi doreşte ca vreo persoană să fie "ucisă în mare". "Ei pot să le lanseze o plută de salvare şi (imigranţii ilegali) se pot întoarce în Libia", a declarat el. Din această ţară pleacă numeroşi africani care vor să ajungă clandestin în Europa.

Liderul BNP a declarat că ar susţine orice oficial care ar propune măsuri de acest fel şi s-ar opune oricărei politici care să conducă în ultimă instanţă la acceptarea imigranţilor ilegali în UE.

"Europa va trebui mai devreme sau mai târziu să-şi închidă frontierele, în caz contrar ea va fi pur şi simplu copleşită de Lumea a Treia", a declarat Griffin.

În 2008, peste 67.000 de persoane au traversat Marea Mediterană pentru a încerca să intre în Europa, jumătate sosind în Italia şi Malta, potrivit informaţiilor publicate în luna ianuarie de către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

BNP cere oprirea imediată a imigraţiei în Marea Britanie şi "reinstalarea voluntară" în ţara lor de origine a imigranţilor care se găsesc deja în acest stat UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici