Liderul Frontului al-Nusra ameninţă că "va deplasa bătălia" în Occident

Şeful Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, a avertizat popoarele din Occident, într-o înregistrare audio difuzată duminică pe Internet, că prelungirea atacurilor împotriva jihadiştilor din Siria "va deplasa bătălia" în ţările lor.

252 afișări
Imaginea articolului Liderul Frontului al-Nusra ameninţă că "va deplasa bătălia" în Occident

Liderul Frontului al-Nusra ameninţă că "va deplasa bătălia" în Occident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii voştri nu vor plăti doar preţul războiului, veţi plăti un preţ scump", a avertizat Abu Mohammad al-Joulani într-un mesaj adresat popoarelor din Occident, pe care le invită să se opună guvernelor lor.

Este vorba de prima sa intervenţie de la începutul, în urmă cu o săptămână, a unei campanii de atacuri în Siria contra unor poziţii ale grupării extremiste Stat Islamic (SI) şi Frontului al-Nusra.

Nicio ţară nu a trimis trupe terestre pentru a lupta împotriva jihadiştilor dar şeful aripii siriene a reţelei teroriste Al-Qaida afirmă faptul că atacurile sunt efectuate de "la distanţă" şi vor "deplasa bătălia în căminele voastre".

Statele Unite au lansat pe 8 august atacuri aeriene în Irak, pe care le-au extins, de marţi, în Siria luând la ţintă, în principal, poziţii ale Frontului al-Nusra şi membri ai Khorasan, o grupare afiliată la Al-Qaida care, potrivit Washingtonului, se pregătea să comită "atacuri de amploare" în Statele Unite şi Europa.

Intervenţia şefului Frontului al-Nusra survine a doua zi de la difuzarea unei înregistrări video a grupării în care purtătorul său de cuvânt ameninţă coaliţia antijihadistă cu reprealii "în lumea întreagă", calificând operaţiunile acesteia ca fiind un "război împotriva islamului" şi condamnând o "axă a răului" condusă de "ţara cowboy-ilor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici