Liderul grupului de extremă dreapta Proud Boys a fost arestat după ce a ars un steag al mişcării Black Lives Matter

  • Liderul grupului de extremă dreapta Proud Boys, Henry "Enrique" Tarrio, a fost arestat luni la Washington, DC, pentru că ar fi ars un banner al Black Lives Matter.
  • Un oficial al forţelor de ordine a declarat pentru CNN că Departamentul de Poliţie Metropolitană DC l-a acuzat pe Tarrio, din Miami, de distrugerea bunurilor după ce a ars steagul pe 12 decembrie în faţa unei biserici din nord-vestul DC.
906 afișări
Imaginea articolului Liderul grupului de extremă dreapta Proud Boys a fost arestat după ce a ars un steag al mişcării Black Lives Matter

Liderul grupului de extremă dreapta Proud Boys a fost arestat după ce a ars un steag al mişcării Black Lives Matter

Sean Hickman,purtătorul de cuvânt al Departamentului de poliţie metropolitană DC, a declarat separat pentru CNN că Tarrio a fost acuzat şi de deţinerea de arme de foc.

"El a fost acuzat de distrugerea proprietăţii în legătură cu o infracţiune care a avut loc sâmbătă, 12 decembrie 2020, în blocul 900 din 11th Street, Northwest", a spus Hickman. "La momentul arestării sale, el a fost găsit în posesia a două arme de foc de mare capacitate".

Tarrio şi-a asumat responsabilitatea pentru act luna trecută, scriind într-o postare pe site-ul de socializare Parler că „împotriva dorinţelor avocatului meu sunt aici astăzi pentru a recunoaşte că sunt persoana responsabilă pentru arderea acestui semn”. În aceeaşi postare, Tarrio a provocat poliţia să-l aresteze, scriind: "Viniţi să mă luaţi dacă simţi că ceea ce am făcut a fost greşit. Vom lăsa publicul să decidă".

"În acest weekend, am văzut forţe ale urii care caută să folosească distrugerea şi intimidarea pentru a ne sfâşia. Nu vom lăsa acest lucru şi vom continua să stăm împreună puternici şi uniţi cu dragostea", a spus primarul din DC la momentul în care a avut loc incidentul.

Proud Boys un grup de extremă dreapta a fost înfiinţat în 2016, grupul enumeră printre principiile sale centrale credinţa în „frontierele închise” şi scopul „reintegrării unui spirit al şovinismului occidental”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici