La Bruxelles se cer sancţiuni pentru oficiali din Belarus, inclusiv pentru Lukaşenko

  • Liderul grupului PPE, Manfred Weber, spune că UE trebuie să impună sancţiuni unor înalţi oficiali din Belarus, inclusiv preşedintelui Lukaşenko.
  • Diplomaţii europeni au stabilit lista de persoane care vor fi sancţionate, dar printre politicienii avuţi în vedere nu este şi liderul de la Minsk.
336 afișări
Imaginea articolului La Bruxelles se cer sancţiuni pentru oficiali din Belarus, inclusiv pentru Lukaşenko

La Bruxelles se cer sancţiuni pentru oficiali din Belarus, inclusiv pentru Lukaşenko

Diplomaţi UE au declarat că Uniunea Europeană îşi propune să impună sancţiuni pentru 31 de înalţi oficiali din Belarus.

Uniunea Europeană trebuie să impună sancţiuni Belarusului ca răspuns la reprimarea protestelor opoziţiei, iar măsurile ar trebui să-l vizeze şi pe preşedintele Alexandr Lukaşenko, a declarat miercuri liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber.

„Europa trebuie să se pună rapid de acord cu lista de sancţiuni. Şi, din punctul meu de vedere, ar trebui să-l includă şi pe Lukaşenko, şeful acestui sistem", a declarat Manfred Weber într-o intervenţie la postul de radio german ZDF, preluat de Reuters.

Diplomaţii UE au declarat la începutul acestei săptămâni că UE îşi propune să impună sancţiuni pentru 31 de înalţi oficiali din Belarus, inclusiv pentru ministrul de interne, până la jumătatea lunii septembrie, ca răspuns la alegerile considerate de Occident ca fiind trucate. Pe listă nu apare şi preşedintele Alexandr Lukaşenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sancţiuni,
belarus,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici