Liderul Hamas asasinat la Dubai a fost drogat, apoi sufocat

Ucigaşii liderului Hamas Mahmoud al-Mabhouh au folosit un drog pentru a-l paraliza, după care l-au sufocat, a anunţat duminică poliţia din Dubai, citând o expertiză medico-legală.

173 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas asasinat la Dubai a fost drogat, apoi sufocat

Liderul Hamas asasinat la Dubai a fost drogat, apoi sufocat

"Ucigaşii au folosit un sedativ, succinilcolină, pentru a-l paraliza înainte de a-l sufoca", a anunţat într-un comunicat comandantul adjunct al poliţiei, generalul Khamis Mattar al-Mazeina.

Mahmoud al-Mabhouh, considerat de Israel ca având un rol esenţial în contrabanda de arme cu destinaţia Fâşia Gaza, controlată de mişcarea palestiniană Hamas, a fost găsit mort la 20 ianuarie, într-un hotel din Dubai. Poliţia oraşului-emirat a multiplicat de două săptămâni anunţurile privind circumstanţele morţii acerstuia, acuzând serviciile de informaţii israeliene, Mossad.

Ea a desemnat în total 26 de suspecţi în acest asasinat, afirmând că aceştia au utilizat paşapoarte falsificate pentru a intra în emirat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici