Liderul Hamas cere noi prosteste împotriva deciziei lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului: Cerem lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniya, cere organizarea unor noi proteste ale comunităţii islamice împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, informează site-ul postului France24.

428 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas cere noi prosteste împotriva deciziei lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului: Cerem lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei

Liderul Hamas cere noi prosteste împotriva deciziei lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului: Cerem lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei

"Cerem lumii islamice să organizeze în fiecare vineri o zi a furiei şi a revoltei, în fiecare capitală şi oraş, până vom dărâma decizia lui Trump. Le cerem bisericilor, Papei şi fraţilor noştri creştini să dedice rugăciunile de duminică Ierusalimului", a declarat Ismail Haniya.

Liderul Hamas a vorbit în faţa a mii de susţinători din Fâşia Gaza, adunaţi pentru a sărbători aniversarea de 30 de ani de la înfiinţarea organizaţiei. În cadrul evenimentului au fost prezenţi reprezentanţi înalţi ai Hamas, cât şi politicieni din alte formaţiuni politice şi militare, inclusiv membri rivali din Fatah (Mişcarea Naţională pentru Eliberarea Palestinei).

Cele două formaţiuni, Hamas şi Fatah, au semnat în luna octombrie o înţelege de reconciliere politică în urma căreia Hamas trebuia să cedeze controlul asupra regiunii Fâşia Gaza, însă înţelegerea a eşuat.

Hamas este considerată o organizaţie teroristă de către Statele Unite ale Americii şi Israel.

Încă de la anunţul controversat al preşedintelul Donald Trump, cel puţin 12 rachete au fost lansate din Fâşia Gaza către Israel.

Proteste au fost organizate în multe teritorii deţinute de către palestinieni, dar şi în câteva state din zona arabă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici