Liderul Hamas: Mişcarea nu este implicată în asasinarea adolescenţilor israelieni

Liderul mişcării islamiste Hamas, Khaled Meshal, susţine că organizaţia pe care o conduce nu este implicată în răpirea şi asasinarea celor trei adolescenţi israelieni, conform unui interviu acordat redacţiei de limbă arabă a Sky News, relatează Haaretz.

339 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas: Mişcarea nu este implicată în asasinarea adolescenţilor israelieni

Khaled Meshal, liderul mişcării Hamas (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Hamas nu este responsabilă de aceste incidente", afirmă Khaled Meshal, precizând că organizaţia islamistă doreşte depăşirea crizei cu Israelul şi cerând Turciei să intervină pentru evitarea escaladării conflictului.

Armata israeliană a început să mobilizeze efective militare la frontiera cu Fâşia Gaza, pregătind probabil o invazie terestră, în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu a ameninţat că va distruge mişcarea Hamas, care ar fi responsabilă de uciderea celor trei adolescenţi, potrivit Ynetnews.

Mişcarea Hamas a lansat numeroase rachete spre Israel ca reacţie la uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khder în Ierusalimul de Est. Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Surse citate de Fox News au confirmat că Israelul a trimis trupe suplimentare la frontiera cu Fâşia Gaza, consolidând efectivele şi la punctele de control. Paisprezece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore, două căzând pe case din sudul Israelului, fără însă a provoca victime.

În replică, aviaţia militară israeliană a efectuat 15 raiduri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian.

Guvernul Israelului a promis "distrugerea" organizaţiei teroriste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, după asasinarea celor trei adolescenţi israelieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici