Liderul Hezbollah: Ne vom axa pe cea mai importantă prioritate, Ierusalimul şi Palestina

Liderul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a anunţat, luni, că gruparea şi aliaţii săi vor începe din nou să se concentreze asupra cauzei palestiniene, după ce au declarat victorie în restul regiunii, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1169 afișări
Imaginea articolului Liderul Hezbollah: Ne vom axa pe cea mai importantă prioritate, Ierusalimul şi Palestina

Liderul Hezbollah: Ne vom axa pe cea mai importantă prioritate, Ierusalimul şi Palestina

Hassan Nasrallah a cerut aliaţilor să creeze o strategie "în teren" pentru a confrunta Israelul. Gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, a combătut organizaţia militantă Stat Islamic în Siria, împreună cu aliaţii regionali.

Liderul Hezbollah s-a adresat, printr-un video, manifestanţilor din Beirut, adunaţi să protesteze împotriva deciziei Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de muta ambasada americană acolo.

Acesta a repetat un apel făcut, săptămâna trecută, palestinienilor pentru revoltarea împotriva deciziei SUA şi ţărilor arabe pentru a abandona procesul de pace, declarând că negocierile cu Statele Unite sunt inutile.

"Astăzi, axa rezistenţei, inclusiv Hezbollah, se va întoarce la cea mai importantă prioritate, Ierusalimul şi Palestina şi palestinienii şi rezistenţa palestiniană în toate facţiunile ei", a declarat Nasrallah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici