Liderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, justifică utilizarea, de către poliţie, a forţei în cadrul protestelor

Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a susţinut că forţele de ordine au folosit „în mod corespunzător forţa armelor” pentru a răspunde protestelor de amploare manifestate în regiune, conform posului local de televiziune RTHK, citat de site-ul postului CNN.

340 afișări
Imaginea articolului Liderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, justifică utilizarea, de către poliţie, a forţei în cadrul protestelor

Liderul Hong Kong-ului, Carrie Lam, justifică utilizarea, de către poliţie, a forţei în cadrul protestelor

Într-o declaraţie transmisă sâmbătă, pentru RTHK, Carrie Lam a afirmat că forţele poliţieneşti nu au apelat la violenţă în mod deliberat, dar au ales măsurile „potrivite” pentru a răspunde la violenţa protestatarilor. „Noi ar trebui să avem credinţă în statul de drept din Hong Kong, ceea ce include şi supunerea în faţa legii”, a declarat Lam.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, liderul de la Hong Kong a reiterat respectarea libertăţii de expresie, „Guvernul nu are nici o intenţie în a face o înregistare unitară a reporterilor, nici în a examina cine ar fi calificat în a face ştiri„;”Libertatea de expresie este o valoare fundamentală în Hong Kong”, a mai adăugat Lam.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Taguri:
hong kong,
china,
protest

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici