Liderul istoric al clanului mafiot Russo, arestat la Napoli - FOTO

Carabinierii italieni au arestat duminică încă doi lideri ai clanului mafiot Russo, la numai 24 de ore după ce îl reţinuseră pe fratele acestora, decimând practic o întreagă familie din Camorra napolitană.

110 afișări
Imaginea articolului Liderul istoric al clanului mafiot Russo, arestat la Napoli - FOTO

Liderul istoric al clanului mafiot Russo, arestat la Napoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasquale Russo, în vârstă de 62 de ani, era liderul istoric şi "marele şef al clanului, fiind inclus de 16 ani în lista celor mai căutaţi infractori din Italia", a declarat purtătorul de cuvânt al carabinierilor din Napoli.

Căutat din 1993, Pasquale Russo a fost condamnat la închisoare pe viaţă în mai multe procese, fiind judecat pentru omucideri şi asociere de tip mafiot.

Fratele său, Salvatore, în vârstă de 51 de ani, fusese arestat sâmbătă dimineaţă, la o fermă din apropierea oraşului.

În urma unei anchete coordonate de Direcţia antimafia din Napoli, carabinierii l-au localizat duminică dimineaţă pe Russo într-o colibă din Sperone, unde se afla împreună cu fratele său Carmine, în vârstă de 47 de ani. Acesta, căutat începând din 2007, este inclus în lista celor mai periculoşi 100 de infractori italieni.

Clanul Russo controla "complet activităţile ilegale dintr-un teritoriu vast", din care fac parte circa 40 de comune din regiunea Napoli, a precizat Prefectura de poliţie din Napoli. Fraţii Russo au reorganizat structura Camorrei la începutul anilor '90, "exercitând o hegemonie absolută asupra teritoriului controlat", au afirmat autorităţile italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici