Liderul militar al reţelei al-Qaida pentru nordul Irakului a fost ucis

Liderul militar al reţelei al-Qaida pentru nordul Irakului, Ahmad al-Obeidi, a fost ucis marţi în oraşul Mossul, din nordul ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din Bagdad, generalul Qassam Atta.

18 afișări
Imaginea articolului Liderul militar al reţelei al-Qaida pentru nordul Irakului a fost ucis

Liderul militar al reţelei al-Qaida pentru nordul Irakului a fost ucis

"Liderul militar al al-Qaida pentru provinciile Ninive, Salaheddin şi Kirkuk, Ahmad al-Obeidi, supranumit Abu Suheib, a fost ucis marţi dimineaţă într-o operaţiune comună irakiano-americană la Mossul" (oraş situat la 350 de kilometri nord de Bagdad), a afirmat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Mohammad al-Askari, a precizat că operaţiunea a fost "desfăşurată ca urmare a unei informaţii potrivit căreia a părăsit regiunea al-Anbar pentru a se duce la Mossul".

"O forţă comună irakiană şi americană a atacat marţi dimineaţă locuinţa unde se afla în cartierul Somar (din sudul oraşului Mossul). Un schimb de focuri a avut loc în cursul căruia un militar irakian a fost rănit. L-am somat pe Obeidi să se predea, dar a refuzat. Casa a fost atacată şi el a murit", a adăugat el.

Ahmad al-Obeidi a fost ofiţer al serviciilor de informaţii sub regimul lui Saddam Hussein şi este originar din localitatea Hadhar, situată la 80 de kilometri sud-est de Mossul.

Această operaţiune "are legătură cu cea desfăşurată duminică împotriva a doi lideri al-Qaida", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Premierul Nuri al-Maliki şi armata americană au anunţat luni moartea, la sfârşitul săptămânii trecute, a principalilor doi lideri al-Qaida din Irak, Abu Omar al-Bagdadi şi Abu Ayyub al-Masri, în cadrul operaţiunilor comune americano-irakiene dintr-un fief sunnit în nordul Bagdadului.

"Avem o organigramă completă a al-Qaida în Irak şi legăturile sale cu ţările străine", a menţionat al-Askari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici